Het leukste recreatieoord van Schaijk

De camping

Camping-DeMaashorst-14Recreatieoord De Maashorst is actief op het gebied van verblijfsrecreatie, dagrecreatie en horeca en is eveneens gevestigd aan de Palmstraat te Landerd. Het recreatieoord is gelegen in een natuurgebied dat deel uitmaakt van Natuurpark `De Maashorst’. Dit park bevindt zich tussen Nistelrode, Uden, Zeeland en Schaijk.

De totale oppervlakte van het recreatieoord is 38 hectare. Een gedeelte van die totale oppervlakte bestaat uit campingterrein met jaar- en seizoenplaatsen. Er is ook een gedeelte voor kort-kampeerders.

Horeca

Horeca-DeMaashorst-1Tevens beschikt het recreatieoord over twee zeer doelmatige horeca-accommodaties. Een café-restaurant met een oppervlakte van 450 m2 en een jeugdsoos met een oppervlakte van 200m2. Deze accommodaties bieden legio mogelijkheden voor alle soorten evenementen en zijn tevens te huur als ruimte voor feesten, partijen, vergaderingen, schoolverlaters-dagen, sportevenementen etc. Ook de eigen catering kan hierin faciliteren.

Natuurpark ‘De Maashorst’

Natuurpark 'De Maashorst'

Recreatieoord ‘De Maashorst’ is ook beschikbaar als rustplaats voor wandelaars en fietsers die Natuurpark De Maashorst’ bezoeken. Het overige gedeelte van het totale terrein bestaat uit waterpartijen, die zijn ontstaan door zandwinning door nevenbedrijf Zandexploitatie Schaijk B.V. Deze waterpartijen bestaan uit een diep en een ondiep gedeelte die beide zijn omgeven door zonnestranden en —weiden. Veel dagrecreanten uit de directe omgeving maken zeer intensief gebruik van de zwem-en zonmogelijkheid.

Speeltuin en waterpartijen

Voor kleine kinderen is er een speeltuin, direct grenzend aan het terras en aan de ondiepe plas. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de speeltuin en de waterpartijen.

Camping-DeMaashorst-9Ten zuiden van de genoemde waterpartijen zal de zandwinning door Zandexploitatie Schaijk B.V. nog enkele jaren warden voortgezet. De plas die hierdoor ontstaat zal in de toekomst dienst gaan doen als plas waar kleine watersportactiviteiten, zoals o.a. surfen, varen met kano’s en waterfietsen kunnen plaatsvinden.